Logosmall

Auchentoshan 12 Years Old

€ 34,99 Incl. btw

Auchentoshan 12 Years Old is 1 van de expressies van de Auchentoshan Distillery. Auchentoshan is de enige Schotse single malt die elke druppel drie keer distilleert, voor zachtheid, zuiverheid en subtiliteit. Daarom heeft Auchentoshan een prettig lic... Lees meer..

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 12 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 40%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Auchentoshan

Op voorraad

Informatie

0,70ltr. 40,00%

Auchentoshan is de enige Schotse single malt die elke druppel drie keer distilleert, voor zachtheid, zuiverheid en subtiliteit. Daarom heeft Auchentoshan een prettig licht en toegankelijk karakter. Auchentoshan is één van de twee constant producerende Lowland malt distilleerderijen. De distilleerderij is sinds 1823 gevestigd nabij Glasgow, aan de voet van de Old Kilpatrick Hills; vandaar de naam Auchentoshan, Keltisch voor ‘hoek van het veld’.

Auchentoshan is uniek door ‘triple distillation’ toe te passen voor de bereiding van Schotse single malt whisky. Door fusten te gebruiken van diverse houtsoorten waarop eerder bourbon, sherry, port of wijn hebben gerijpt krijgen de Auchentoshan malts hun subtiele smaaknuances.

Auchentoshan is veel geprezen. Recente onderscheidingen uit 2012 zijn ‘Best Lowland’ voor Auchentoshan 1999 Wine Matured bij de World Whiskies Award en “Double Gold’ voor Auchentoshan Three Wood bij de San Fransisco World Spirits.

Goudgekleurd en met een geur van crème brûlée en citrus. De smaak kenmerkt zich als zacht, lichtzoet met iets van mandarijn en limoen, met in de afdronk iets van noten

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 12 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 40%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Auchentoshan

Reviews

Johannes Lindblom geplaatst op 2 oktober 2015 at 12:49

Nose: Honey and barley dominate gently. Delicately nice and sweet.

Taste: Sweet with barley and tropical fruits. There's some lemony feel. Hints of toffee stays int he back.

Finish: Nice length. Ginger is the main note. Some dryness and a stingy feel.

Balance: Very delicate single malt with character.

3 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.