Logosmall

Auchentoshan 21 Years Old 1992 Berry Own Selection

€ 149,99 Incl. btw
Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review

Auchentoshan is de enige Schotse single malt die elke druppel drie keer distilleert, voor zachtheid, zuiverheid en subtiliteit. Daarom heeft Auchentoshan een prettig licht en toegankelijk karakter. Auchentoshan is één van de twee constant producerend... Lees meer..

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 21 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 46%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Auchentoshan

Op voorraad

Informatie

0,70ltr. 46,00%

Cask. no. 7757 and 7758

Auchentoshan is de enige Schotse single malt die elke druppel drie keer distilleert, voor zachtheid, zuiverheid en subtiliteit. Daarom heeft Auchentoshan een prettig licht en toegankelijk karakter. Auchentoshan is één van de twee constant producerende Lowland malt distilleerderijen. De distilleerderij is sinds 1823 gevestigd nabij Glasgow, aan de voet van de Old Kilpatrick Hills; vandaar de naam Auchentoshan, Keltisch voor ‘hoek van het veld’.

Auchentoshan is uniek door ‘triple distillation’ toe te passen voor de bereiding van Schotse single malt whisky. Door fusten te gebruiken van diverse houtsoorten waarop eerder bourbon, sherry, port of wijn hebben gerijpt krijgen de Auchentoshan malts hun subtiele smaaknuances.

Auchentoshan is veel geprezen. Recente onderscheidingen uit 2012 zijn ‘Best Lowland’ voor Auchentoshan 1999 Wine Matured bij de World Whiskies Award en “Double Gold’ voor Auchentoshan Three Wood bij de San Fransisco World Spirits.

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 21 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 46%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Auchentoshan

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.