Logosmall

Auchentoshan Heartwood Liter

€ 42,99 € 32,99 Incl. btw

Auchentoshan Heartwood is 1 van de Expressies van de Auchentoshan Distillery. Auchentoshan is de enige Schotse single malt die elke druppel drie keer distilleert, voor zachtheid, zuiverheid en subtiliteit. Daarom heeft Auchentoshan een prettig licht ... Lees meer..

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: NAS
Inhoud: 100 cl
Alcohol %: 40%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Auchentoshan

Op voorraad

Informatie

1,0ltr. 40%

Auchentoshan is de enige Schotse single malt die elke druppel drie keer distilleert, voor zachtheid, zuiverheid en subtiliteit. Daarom heeft Auchentoshan een prettig licht en toegankelijk karakter. Auchentoshan is één van de twee constant producerende Lowland malt distilleerderijen. De distilleerderij is sinds 1823 gevestigd nabij Glasgow, aan de voet van de Old Kilpatrick Hills; vandaar de naam Auchentoshan, Keltisch voor ‘hoek van het veld’.

Auchentoshan is uniek door ‘triple distillation’ toe te passen voor de bereiding van Schotse single malt whisky. Door fusten te gebruiken van diverse houtsoorten waarop eerder bourbon, sherry, port of wijn hebben gerijpt krijgen de Auchentoshan malts hun subtiele smaaknuances.

Auchentoshan is veel geprezen. Recente onderscheidingen uit 2012 zijn ‘Best Lowland’ voor Auchentoshan 1999 Wine Matured bij de World Whiskies Award en “Double Gold’ voor Auchentoshan Three Wood bij de San Fransisco World Spirits.

In 2012 werd de Auchentoshan Heartwood geïntroduceerd, samen met de Springwood, exclusief voor de Duty Free shops.De Heartwood is een zogenoemde 'no-age' single malt whisky (zonder leeftijdsvermelding) en is gerijpt op getoaste Spaanse sherryvaten en zwaar verkoolde Amerikaanse eikenhouten vaten. Zijn smaak is zijdezacht met gedroogd fruit en sinasappel.

 

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: NAS
Inhoud: 100 cl
Alcohol %: 40%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Auchentoshan

Reviews

Aenarion geplaatst op 24 september 2015 at 16:47

This was the first Auchentoshan I tried and I loved it!

So far it's been one of the fruitiest whisky I've tasted. The finish is warm and mildly spicy.

I can honestly recommend this to anyone who likes Scotch or wants a first taste.

5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.