Logosmall

Bladnoch 19 Years Old 1992 Berry Own Selection

€ 119,99 Incl. btw
Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review

De Bladnoch Distillery is tot nader order gesloten. De toegang is verzegeld, omdat de eigenaar, een bedrijf uit Noord-Ierland, failliet is gegaan. Er wordt momenteel gezocht naar een nieuwe eigenaar die de distilleerderij, gelegen in de buurt van Wig... Lees meer..

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 19 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 51,7%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Bladnoch

Op voorraad

Informatie

0,70ltr. 51,7%

Cask 2967

De Bladnoch Distillery is tot nader order gesloten. De toegang is verzegeld, omdat de eigenaar, een bedrijf uit Noord-Ierland, failliet is gegaan. Er wordt momenteel gezocht naar een nieuwe eigenaar die de distilleerderij, gelegen in de buurt van Wigtown, kan redden door deze over te nemen.

Het bedrijf, met minder dan 10 werknemers, heeft een historie van bijna 200 jaar en men hoopt dat een koper zich meld, zodat men de onderneming draaiende kan houden.

De afgelopen 20 jaar werd de distilleerderij gerund door Raymond Armstrong, een zakenman met passie voor whisky.
Hij spotte de ‘mottenballen-tent’ in 1994, tijdens een vakantie in Galloway, en kocht het toen van United Distillers, die het een jaar eerder sloot.

Armstrong spendeerde zes jaar aan het herstel van de distilleerderij en de productie van zijn karakteristieke Bladnoch Lowland malt en heropende de zaak in 2000. Tegenwoordig is de distilleerderij ook een populaire toeristische attractie met een visitor’s center en rondleidingen.

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 19 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 51,7%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Bladnoch

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.