Logosmall

Glendronach 44 Years Old 1968 Recherche

€ 3.499,99 Incl. btw
Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review

Glendronach 44 Years Old 1968 Recherche Lees meer..

Op voorraad

Informatie

0,70ltr. 48,60%

Cask 5
1 of 632 bottles

The GlenDronach Distillery (is in 2008 overgenomen door The BenRiach Distillery Company) is trots op het vrijgeven van "Recherché", een 44 jaar oude Highland single malt, die op 24 september 1968 werd gedistilleerd en in het vat gedaan. 

De '68 voorraad vertegenwoordigt de oudste whisky in de magazijnen van GlenDronach. De 1968 cask#005, een Oloroso sherry butt, werd met "de hand" uitgezocht om te worden gebotteld als "Recherché". Deze naam is gekozen omdat het "zorgvuldig uitgezocht" betekend. 

Deze expressie is subliem, een full-bodied, rijk-sherried single malt (gebotteld op cask strength van 48,6% vol), met alle traditionele eigenschappen die je van een GlenDronach mag verwachten en zeker éé'n die de eigenzinnige oprichter James "Cobbie" Allardice van harte zou goedkeuren! 

Het is een gelimiteerde uitgave waarvan bij ons slechts nog een aantal flessen beschikbaar zijn. Billy Walker voegt nog toe: "Deze combinaties van gerst, water, uitstekend eiken en het verstrijken van de tijd, hebben samen vloeibare geschiedenis gemaakt. Deze speciale botteling is in onberispelijke staat en is een erfenis van de grote aandacht voor detail van de huidige en vorige beheerders van genoemde distilleerderijen.  

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.