Logosmall

Littlemill 25 Years Old Private Cellar Edition

€ 2.799,99 Incl. btw
Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review

Van de Littlemill Distillery wordt gezegd dat ze de oudste van Schotland is, en mogelijk zelfs de oudste ter wereld. Hoewel we nooit de precieze waarheid van deze claims zullen weten, is er geen twijfel over de lange en boeiende geschiedenis van de d... Lees meer..

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 25 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 50,4%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Littlemill

Op voorraad

Informatie

50,4% 0,70 ltr

Van de Littlemill Distillery wordt gezegd dat ze de oudste van Schotland is, en mogelijk zelfs de oudste ter wereld. Hoewel we nooit de precieze waarheid van deze claims zullen weten, is er geen twijfel over de lange en boeiende geschiedenis van de distilleerderij. Littlemill produceerde in 1772 al legaal whisky. En eerder al op een minder officiële plek - een brouwerij bij Dunglass Castle - die ook gebruikt werd voor het distilleren van sterke drank sinds het begin van de 14e eeuw. Na meerdere eigenaren te hebben gehad zweeg de distilleerderij in 1994 en werd vernietigd door een brand in 2004, om daarna nooit meer een druppel te produceren. Gelukkig, leeft de "spirit" voort in de zeer gewilde bottelingen. Het is zeldzaam om voor een Lowland Malt een Highland waterbron te gebruiken, evenals het gebruik van Stornoway en Perthshire turf. Littlemill staat bekend om zijn subtiele bloemigheid en vanille-rijke zoetheid. Een slok van deze mooie whisky, is meer dan alleen onvergetelijk plezier, het is een unieke en historische ervaring. 

The presentationbox: 
De Littlemill 2015 Private Collection is een exclusieve verzameling van 1500 individueel genummerde flessen in een ambachtelijk vervaardigde afgewerkte houten presentatiekist. De sierlijke stopper, gegraveerd met het Littlemill logo, de kraag en de badge zijn met de hand gegraveerd en afgewerkt tot een premium standaard. Elke kist is voorzien van een 5cl miniatuur flesje met daarin de Littlemill 2015 Private Cellar release, waardoor de eigenaar, om deze prachtige vloeistof te proeven, niet de voor verzamelaars belangrijke genummerde fles hoeft te openen. Elke kist is uniek en wordt compleet geleverd met een stukje van een houten staaf uit één van de vaten waarin de 2015 Private Cellar collectie is gerijpt. 

Proefnotities: 
Rijke schakeringen van oud goud leiden naar de geur van het beheer van een oud ceder bos op een zomerse avond met subtiele hints van aromatische kruidigheid. Opwarmend in de mond met smaken van gekookte appels, hints van gedroogd fruit. Verzachtend door tonen van abrikoos, daarna donkere Muscovado suiker op de finish.

Tot de Loch Lomond Group (LLG) behoren de twee actieve distilleerderijen Glen Scotia en Loch Lomond. Daarnaast heeft LLG ook de voorraad van de prestigieuze gesloten distilleerderij Littlemill in de gelederen. Hiermee is de historie van de merken van LLG één van de oudste in de Schotse whisky industrie. De merken van het bedrijf kenmerken zich door de typische identiteit van de streken waar de verschillende whiskies vandaan komen. 

Het gerucht gaat dat de "Littlemill Distillery" de oudste distilleerderij was van Schotland. Ondanks dat het niet precies te achterhalen valt of deze geruchten op waarheid berusten bestaat er geen twijfel over de lange historie en indrukwekkende "heritage" van deze inmiddels niet meer bestaande "Lowland Distillery". Hoewel de distilleerderij in 2004 is verwoest door een brand en er sindsdien geen druppel meer wordt gedistilleerd is een gedeelte van de voorraad van deze boetiek Single Malt whisky bewaard gebleven. Periodiek worden er dan ook flessen gebotteld uit de beperkte voorraad vaten.

Specificaties

Land: Schotland
Leeftijd: 25 Years Old
Inhoud: 70 cl
Alcohol %: 50,4%
Type: Single Malt
Streek: Lowland
Merk: Littlemill

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.