Logosmall

Yamazaki

Suntory werd opgericht in 1923 door Shinjiro Torii. Er werd begonnen met de bouw van Japan's eerste whisky-distilleerderij in Yamazaki in de omgeving van Kyoto. Bekend sinds de oudheid als Minaseno en beroemd om zijn uitstekende water, werd dit gebied de bakermat van de Japanse van whisky.

In 1937 werd Japan's eerste echte in eigen land vervaardigde whisky geproduceerd. Deze kreeg al snel de bijnaam Kakubin (vertaald: ‘’vierkante fles’’). In 1973 bouwde Suntory een distilleerderij in Hakushu aan de voet van het Kaikomagatake gebergte in het zuiden. Ook hier worden bijzondere malt whisky’s gemaakt. Zo produceert men in twee distilleerderijen de malt whisky’s Yamazaki en Hakushu. Toch is het vlaggenschip van Suntory de premium blended whisky Hibiki, die oms de beste blended whisky ter wereld wordt genoemd. Inmiddels ontstond er internationale erkenning voor de whisky’s van Suntory, met als bekroning in 2003 het winnen van de Gold award voor Yamazaki 12 y.o. tijdens de International Spirits Challenge (ISC), een van 's werelds meest gezaghebbende internationale competities voor dranken. Een jaar later in 2004 ging deze onderscheiding ook naar Hibiki 30 y.o. Yamazaki 18 y.o. won in 2005 de Double Gold medaille tijdens de San Francisco World Spirits Competition (SWSC). In 2006 was Hakushu 18 y.o. aan de beurt en veroverde ook een Gold Award op de ISC.

Lees meer

Sorteer op: