Logosmall

Klein Duimpje Brouwerij

Na sinds 1990 als amateur wijnmaker te zijn begonnen is bij brouwmeester Erik Bouman in 1994 het bierbrouw virus compleet toegeslagen. In maart 1995 werd Bouman lid bij de amateurbierbrouwersvereniging ’t Wort Wat! in Hoofddorp en volgde daar een bierbrouwcursus. Vele brouwsels en ruim een jaar later werd het tijd om met amateurbierbrouw wedstrijden mee te doen. Reeds in 1996 vielen diverse bieren in de prijzen. In januari 1997 werd het 1e Nederlands Kampioensschap voor amateurbierbrouwers in de winterbierklasse gewonnen met het latere Erik de Noorman.

Kort daarna, in mei 1997, werd het door Bouman ingezonden bier van het Engelse type “Porter” uit meer dan 400 ingezonden bieren gekozen tot het beste bier bij het 13e Algemene Nederlands Kampioensschap over alle klassen. Daarmee was Bouman Nederlands kampioen amateurbierbrouwer 1997.

Nadat ook nog eens aan het professionele brouwen was geproefd door het brouwen van de inmiddels geroemde Polderbok voor ’t Wort Wat ! werd Erik de Noorman geboren. Beide bieren werden door Bouman gebrouwen bij de Scheldebrouwerij in ’s Gravenpolder, beroemd om hun Zeeuwse bieren.
Tot en met 2003 werd hier gebrouwen.

Lees meer

Sorteer op: