Logosmall

Texels Skuumkoppe - Texelse Bierbrouwerij - 30 CL

€ 1,80 Incl. btw
Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review

Texels Skuumkoppe - Texelse Bierbrouwerij - 30 CL Lees meer..

Op voorraad

Informatie

6% 30 CL

Texels Skuumkoppe is een ambachtelijk gebrouwen donker witbier met een volle smaak. Een fris tarwebier dat past bij alle jaargetijden. Texels Skuumkoppe is het boegbeeld van de Texelse Bierbrouwerij en het meest gedronken bier van Texels. Vele Texelaars zijn trots op dit bier en alle horecagelegenheden verkopen het. Een goede manier om kennis te maken met speciaalbier in het algemeen en Texels in het bijzonder.

‘Skuumkoppe’ noemen de strandjutters op Texel de witte koppen op de golven van de ruige zee rond dit bijzondere eiland. Lang was het gebruik dat de waard van het stamcafé voor zijn gasten het duin opging. Aan de hoeveelheid ‘skuum’ zag hij of er zwaar weer op komst was. Tijd om te jutten.

De bieren van Texels worden gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zuiver duinwater, Texelse gerst en tarwe, hop en gist van de eigen Texels giststam. Ze zijn daarom erkend als ‘Echt Texels product’.

Drink Texels Skuumkoppe uit het originele Skuumkoppeglas (30 cl of 50 cl), zonder citroentje.

Ingrediënten:

Duinwater, gerstemout, tarwemout, hop en gist.

Geniet met bier:

Texels Skuumkoppe combineert goed bij verschillende gerechten, zowel vlees als vis. En wat te denken van een scheut Skuumkoppe door het pannenkoekenbeslag (vervang de helft van de melk door het speciaalbier). Kinderen kunnen heerlijk mee-eten, de alcohol vervliegt tijdens het bakken.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.