Logosmall

Texels Tripel - Texelse Bierbrouwerij - 30 CL

€ 2,00 Incl. btw
Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review

Texels Tripel - Texelse Bierbrouwerij - 30 CL Lees meer..

Op voorraad

Informatie

8,5% 30 CL

Texels Tripel is het zwaarste blonde speciaalbier van Texels. Het wordt gebrouwen naar de traditie van de abdijbieren. Een echte krachtpatser. Met een uitgekiende hopbitterheid is dit uitzonderlijke bier één van de levensgenoegens voor de ware bierliefhebber.

De bieren van Texels worden gebrouwen van uitsluitend natuurlijke grondstoffen zoals zuiver duinwater, Texelse gerst, hop en gist van de eigen Texels giststam. Ze zijn daarom erkend als ‘Echt Texels product’.

Texels Tripel is een vol en krachtig speciaalbier met een klein zoetje en een kenmerkende hopbitterheid in de afdronk.

Texels Tripel wordt gebrouwen volgens tradities die al stammen uit de Middeleeuwen. Door de grotere hoeveelheid gerst die nodig is om een ‘Tripel’ te brouwen, was het toen een bier dat alleen de adel zich kon veroorloven. De minder gegoede burgerij dronk ‘Dubbel’ en voor de laagste klasse was er ‘Enkel’. Een bier dat nu niet meer gebrouwen wordt.

In de Gouden Eeuw kenden de Nederlanden een periode van grote welvaart. De schepen van de VOC lagen voor de Rede van Texel te wachten op gunstige wind om uit varen naar de Oost. De handel vierde hoogtij en de luxe van Tripel was voor een groter publiek weggelegd. En zo zou het kunnen dat Michiel Adriaansz de Ruyter al op de Rede van Texel - het huidige Oudeschild - genoot van een Tripel.

Ingrediënten:

Duinwater, gerstemout, hop, gist.

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.