Logosmall

Wagging Finger Gin Exercise V1.0

€ 33,99 Incl. btw
Nog niet gewaardeerd Schrijf je eigen review

Wagging Finger Gin Exercise V1.0 Lees meer..

Op voorraad

Informatie

0,70 ltr. 44%

Batch Nr. 1

Traditioneel progressief is hoe Wagging Finger Gin zich presenteert. Eerlijk en kwalitatief goede producten die aanspreken bij de consument. Tegelijk progressief…verrassende innovaties en leunend op een grote community die Wagging Finger weer voorziet van feedback en ideeën. Wagging Finger heft haar vinger tegen de grote marketingmachines die ons alles laten geloven wat ze maar willen. Onder het motto‘’ Reclaiming our Heritage’’ wordt er een vuist gemaakt tegen de vele buitenlandse gin’s want de basis toch ligt bij onze eigen “genever”. Gin is zoals velen weten namelijk een verbastering van de Nederlandse genever.

Het eerste product waarmee Wagging Finger Gin op de markt komt is de eigen gin genaamd Wagging Finger Exercise V 1.0. Deze gin gaat niet mee in de hype van overdadige citrus, te zoet of 40 verschillende exotische botanicals. Gin is een product dat leunt op de Jeneverbes. Het is zelfs voorgeschreven waar gin voornamelijk naar moet smaken…Jeneverbes!! Er is dan ook gezocht naar een klassiek profiel dat tijdloos is. Die zoektocht is nog niet voorbij. Dit is immers pas de eerste release. Exercise V2.0 zal net weer even anders worden tijdens de zoektocht naar de perfecte gin.

Exercise V1.0 heeft mooie lichte citrus invloeden in de neus. Mooie tonen van korianderzaad en sinaasappelschil met daar achter al snel de invloed van de jeneverbes. In de smaak komen dennennaalden, kruidig warm kaneel en kardemom naar voren.

Zoals de distilleerder Erik Molenaar graag wilde is de nasmaak licht bitter en drogend waarbij hij trouw blijft aan het door hem gewenste klassieke smaakprofiel. De gin is gebotteld op 44% en er is geen koudefiltratie toegepast. Hierdoor blijft alle smaak en textuur behouden. Zowel puur als in de tonic is de Wagging Finger Exercise 1.0 fantastisch.

Website: www.waggingfinger.com

Reviews

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen

Tags

 Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.