Naam: Muscadet Le Val-Fleuri.
Appellatie: Muscadet Sèvre et Maine sur lie.
Druivensoort: 100% Melon B.
Terroir: Ondiepe bodems op een basis van rotsen bestaande uit Gneiss du Loroux-Bottereau en Schist.
Areaal: 8 ha Meloen B.
Alcoholgehalte (ABV): 12%.
Suikergehalte: <0,5 g/l.
Wijngaardbeheer: Korte Guyot Nantais-snoei, opbrengstcontrole (maximaal 50 hL/ha), ontknoppen, schrobben tussen de rijen, ploegen tussen de cep-peren, gedeeltelijk grazen, groene oogst.
Oogst: Mechanisch met ingebouwde sorteermachine.
Vinificatie: Pneumatisch persen, koude bezinking gedurende 24 tot 36 uur, temperatuur-gecontroleerde alcoholische gisting bij 16 tot 18 °C.
Rijping: Nantaise-stijl, 6 maanden ‘sur lie’ in ondergrondse, met glas beklede betonnen vaten.
Ideale serveertemperatuur tussen 9° en 11°C.
Beste leeftijd: 1 tot 3 jaar.
Licht parelmoer, fijne neus van wit fruit, evenwichtig palet, citroenachtige tonen.
Wijn-spijscombinatie: Combineert goed met oesters, zeevruchtenschotels en vis in saus.