0,375ltr. 8,5%
Vintage 2024
In de neus tonen van citrusvruchten en banaan. Vuurzee heeft een licht lactisch karakter, is zacht en romig qua textuur en heeft aangename bitters door de tannines van de Pinot Noir uit eigen wijngaard.
Domein
Zeven jaar geleden creëerde Brouwhuis De Goede & De Stoute het Vuurzee champagnebier, een uniek brouwsel dat passie, innovatie en vriendschap weerspiegelt. Gebrouwen met traditionele methoden verrijkt met een twist, gebruikt Vuurzee champagnegist voor een verfijnde, sprankelende textuur. De toevoeging van gekneusde Pinot Noir druiven van eigen wijngaard geeft het bier elegante aroma’s en zachte tannines, perfect voor gastronomische combinaties. Vuurzee biedt een bijzondere zintuiglijke ervaring, waarin de bruisende mousse en delicate smaken samenkomen. Dit champagnebier staat symbool voor vernieuwing en kwaliteit en is een vaste waarde in de top van de gastronomie.
Vinificatie
5 weken hoofdvergisting, daarna minimaal 4 maanden flesvergisting. Rijping op 11 graden.
Lekker bij
Vuurzee champagnebier is perfect als aperitief of dient als een ideale maaltijdpartner voor de meest uiteenlopende gerechten. Daarnaast gaat Vuurzee uitstekend samen met diverse delicatessen als kaviaar, oesters, coquilles en kazen tot foie gras, wagyu en ibérico ham.