Hulp nodig? Bel: 071-5236054!
Altijd meer dan 3500 artikelen in voorraad!
Verschillende betaalmogelijkheden!
Elke bestelling wordt zeer zorgvuldig ingepakt!

Royal Lochnagar

Royal Lochnagar 12 Years Old

Royal Lochnagar 12 Years Old
€34,99

Singleton & House Tully Games Of Thrones

Singleton & House Tully Games Of Thrones
€49,99

Royal Lochnagar & House Baratheon Games Of Thrones

Royal Lochnagar & House Baratheon Games Of Thrones
€49,99

Hoewel de oorsprong van de Lochnagar distilleerderij teruggaat tot 1826 kwam de toevoeging ''koninklijk'' pas 22 jaar later. In 1848 koos koningin Victoria Balmoral Castle als haar vakantieverblijf. Nog geen drie dagen na haar aankomst ontving prins Albert een uitnodiging van John Begg, de beheerder, voor een bezoek aan de distilleerderij, omdat hij wist dat de prins hield van alles wat met techniek te maken had. Tot zijn verbazing kwamen koningin Victoria, prins Albert en hun drie oudste kinderen de volgende dag al op bezoek. De rest, zo wordt gezegd, is geschiedenis. Het gezelschap was zo onder de indruk van de whisky dat John Begg onmiddellijk het predicaat Koninklijke Hofleverancier ontving.

Vanwege de koninklijke betrekkingen ontving de distilleerderij altijd beroemde gasten, waaronder veel Britse premiers, die een uurtje vrijnamen tijdens ontmoetingen met het staatshoofd op Balmoral.

De geschiedenis van de distilleerderij had bijna een heel andere wending genomen. De eerste Lochnagar distilleerderij met een licentie werd in 1826 door een voormalig illegale distilleerder gevestigd aan de noordzijde van de rivier, maar werd kort daarna in brand gestoken door andere illegale stokers die niet zaten te wachten op een concurrent die zich ineens aan de regels wilde gaan houden! Vervolgens herbouwde Begg de distilleerderij in 1845 op de zuidoever van de rivier en hij noemde hem New Lochnagar. De locatie op de noordoever werd in 1860 gesloten en Lochnagar bleef floreren, ondanks dat de Abergeldie Estates weigerden om het terrein waarop de distilleerderij gebouwd was te verkopen, omdat ze de grondprijs zagen stijgen door de bloei en de uitbreiding van de distilleerderij.

Royal Lochnagar is een van de kleinste distilleerderijen in de Classic Malts Selection™ en is maarliefst drie keer herbouwd. Toch heeft het, met zijn twee kilnschoorstenen in de vorm van een pagode, nog altijd dezelfde traditionele uitstraling en dezelfde technieken (waaronder een open mashkuip). Daarnaast zijn er een bezoekerscentrum en een ‘opleidingscentrum’ om malt whisky te leren drinken.

Lees meer
Lees minder
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Hulp nodig? Bel: 071-5236054!
Altijd meer dan 3500 artikelen in voorraad!
Verschillende betaalmogelijkheden!
Elke bestelling wordt zeer zorgvuldig ingepakt!
Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn om Whiskysite.nl te kunnen bezoeken